Rotter skal anmeldes på kolding.dk

Måneder med massivt regnvejr har drevet rotterne ud af kloakkerne. Det giver usædvanlig mange rotteanmeldelser i hele landet – også i Kolding. Har du fået besøg af det uønskede dyr, skal du ind på kolding.dk og anmelde det.

Foto: Tomas Čekanavičius

Flere års varme vintre og tørre somre har givet gunstige vilkår for rotterne. Dertil kommer, at efterårets og julens massive regnvejr har drevet rotterne ud af kloakkerne, hvor de normalt holder til. De ting tilsammen er formentlig årsagen til, at Kolding Kommune i øjeblikket får flere rotteanmeldelser end sædvanligt.

Rigtig mange ringer til Kommunen og anmelder rotterne, men det giver et unødvendigt ekstra led i sagsgangen. I stedet skal rottefundet anmeldes på Kommunens hjemmeside, kolding.dk, som automatisk sender anmeldelsen videre til Anticimex, der står for at bekæmpe rotter i Kolding kommune.

Annonce

Få produceret en video fra 995 kr


TV Lillebælt tilbyder, at filme video for virksomheder, private og foreninger til små priser

– Det er meget nemt at anmelde rotter på kolding.dk. Det kan både gøres på pc, tablet og mobilen og kræver ikke NemID eller lignende. Når du har trykket på ’indsend’, går anmeldelsen direkte videre til vores rottebekæmpere, der hver dag planlægger deres ruter ud fra anmeldelserne, forklarer miljøsagsbehandler Karen Bjørnskov Petersen.

Med den travlhed, som bekæmperne oplever lige nu, vil der typisk gå en uges tid fra du har anmeldt rottefundet til bekæmperne kommer på besøg. Er der rotter indendørs, skal bekæmperne komme indenfor 24 timer.

Har du mistanke om, at du har fået rotter udendørs eller indendørs skal du altså klikke dig ind på kolding.dk, hvor linket til anmeldelsesformularen er placeret i menuen ’Genveje.’

Da du betaler til den kommunale rottebekæmpelse over skatten, bliver du ikke opkrævet ekstra gebyr, når du anmelder rotter.

Stor variation er ikke usædvanligt

Kolding Kommune modtog ca. 1000 anmeldelser i november og december sidste år, hvilket er over dobbelt så mange som i de samme måneder året før. Og tendensen fortsætter. I årets to første uger har Kommunen allerede modtaget 220 anmeldelser. Til sammenligning var der i januar sidste år 186 anmeldelser for hele januar måned.

Det er ikke usædvanligt, at antallet af rotteanmeldelser varierer fra år til år. Også i 2014 og i 2016 var der flere rotteanmeldelser end gennemsnitlige rotte-år.