Kommuner fra hele landet får hjælp til webinarer af Jobcenteret i Kolding

Jobcenteret i Kolding har haft stor succes med at hjælpe de ledige via computeren, og hver dag får ml. 15-19 nye ledige i Kolding hjælp. Successen med at holde digital kontakt med de ledige er så stor en succes, at andre kommuner nu beder Kolding om hjælp til at komme i gang.

Som alle andre kommuner oplever Kolding Kommune i denne krisetid en stigning i antallet af ledige. Og samtidig er beskæftigelsesindsatsen suspenderet. Dog er der hos de ledige stadig en stor interesse for fortsat at holde fokus på at komme tilbage i job, og for mange betyder det et øget behov for hjælp til at udarbejde et brugbart CV og en god jobansøgning. Og i Kolding var der dikke langt fra tanke til handling.

”Vi gik hurtigt i luften med et webinar, hvor vi via denne platform kunne nå ud til flere ledige på en gang. Der bliver rift om jobbene, når Danmark åbner igen, og derfor er der stor interesse for at gøre sig så attraktiv for virksomhederne som muligt, så man står først i køen til et job”, fortæller Job- og Integrationschef, Bethina Danielsen fra Kolding Kommune.

Der er dagligt kl. 14 tilbud om webinar både i forhold til CV, Jobnet og Jobsøgning. Derudover inviteres der gæster ind, der sammen med Jobcenteret kan skabe en endnu større mulighed for at give de ledige inspiration.

Annonce


Webinarerne foregår hjemme fra Jobkonsulent Steen Petersens stue i Harte. Her har der de seneste dage været ekstra travlt. Kommuner fra hele landet ønsker nemlig at kopiere ideen, og skal hjælpes i gang. Derfor har Steen Pedersen ud over sit almindelig jobkonsulent arbejde, også afholdt webinarer for indtil videre 16 kommuner. Og på onsdag afholdes et tredje af slagsen, som allerede er fyldt op.

”Der er kommuner, der kontakter mig hele tiden. Ideen spreder sig som ringe i vandet, og vi vil selvfølgelig gerne hjælpe andre kommuner i gang. Målet er jo, at Danmark kommer så godt igennem Coronakrisen som muligt. Og i Kolding er vi vant til at designe og udvikle løsninger, så de her webinarer blev bare sat i gang, som en løsning på et behov, vi kunne se var der”, fortæller Steen Petersen.

I dag afholder han sit 26. webinar for ledige, og på onsdag er der igen webinarer for andre kommuner

Der har været stor interesse, og 75 personer fordelt på en 25-30 kommuner har indtil videre deltaget.

”Det er positivt, at vi i Kolding er firstmovers på dette, og at der er så stor interesse fra andre kommuner. Vores energi bliver dog først og fremmest brugt på at servicere de ledige borgere i Kolding Kommune, så vi kan hjælpe både de ledige, men også virksomhederne i Kolding med at få den arbejdskraft de efterspørger, når Danmark åbner igen”, siger Job- og Integrationschef, Bethina Danielsen.

Man kan tilmelde sig Steen Petersens webinar for ledige på meet47033822