Grejsdalsløbet trodser coronakrisen: Deltag alligevel i Grejsdalsløbet 2020

Tekst: VisitVejle
Foto: Kenneth Stjernegaard Fotografi

Grejsdalsløbet trodser coronakrisen, og afvikles alligevel – dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles online i Danmarks hårdeste cykelterræn.

Grejsdalsløbet er kendetegnet ved bakkede ruter, der fører deltagerne forbi flotte fjordudsigter og gennem forårsgrønne skove. Men coronakrisen har også ramt Danmarks hårdest motionscykelløb, og i starten af april valgte styregruppen bag Grejsdalsløbet at udskyde 2020-udgaven til 2021.

Men udskydelsen skal ikke være en hindring for, at du alligevel kan deltage i Grejsdalsløbet i år: I samarbejde med Bkool og VisitVejle har arrangørerne bag Grejsdalsløbet nemlig stablet en virtuel udgave på benene.

Annonce


Tilmeld dig Grejsdalsløbet 2020 her

– Vi er meget begejstrede for, at vi alligevel får mulighed for at afholde Grejsdalsløbet – om end i en anden udgave – og, at deltagerne stadig kan være sammen om løbet og opleve de hårde bakker, der gør løbet så populært. Vi ved godt, at det ikke er, hvad nogen havde håbet på for årets løb, men det er et rigtig godt alternativ, udtaler Henrik Norup, formand for Grejsdalsløbets styregruppe.

Selvom der er tale om et virtuelt cykelløb, vil nogle ting stadig være det samme. Bakkerne og stigningerne ændres der ikke på, og du vil bl.a. skulle forcere Jennumbakken med en længde på 1.180 meter og en max stigning på 10,10 % samt bakken ved Blue Hors med en kortere længde på 740 meter, men med en max stigning på 15,00 %.

Som kendinge af Grejsdalsløbet vil kunne nikke genkendende til, vil der også i år være en række flotte sponsorgaver, der udtrækkes tilfældigt til nogle heldige ryttere. Det betyder nemlig ikke noget, hvor du placerer dig på rangstigen, det der betyder noget er, at du deltager. Sløret kan løftes for, at der bl.a. er startnumre til næste års Grejsdalsløbet på højkant.

Foto: Kenneth Stjernegaard Fotografi

For at deltage i Grejsdalsløbet via Bkool kræver det en hometrainer og en PC. Du skal være medlem af Bkool eller tilmelde dig en gratis prøveperiode.

Fællesskabsfølelsen er heller ikke væk. Du kan cykle sammen med andre og følge med i de andre deltageres tider – og se om du har diamanterne i benene til at slå dem. Fra tirsdag den 12. maj og de efterfølgende to tirsdage (den 19. og 26. maj) kan du deltage i live events, hvor du kan cykle med et samlet felt på samme tid. Dette sker via den danske Bkool Liga.

Du kan også deltage lige når det passer dig, og køre mod danske og internationale ryttere. Dette sker på Bkools internationale platform.

Sikkerheden er vigtig

Grejsdalsløbet er kendt for at vægte sikkerheden højest, når det kommer til deres deltagere, terrænet og afvikling af løbet. Sidste år blev Kiddesvej fravalgt netop på baggrund af dette, og i år er løbet altså udskudt til 2021 af samme årsag.

– De fleste af os, vil nok foretrække at cykle i den smukke natur, men når det kommer til sikkerhed, er virtuel cykling klart det sikreste. Vi kræver end ikke, at de tre virtuelle etaper skal køres med cykelhjelm, siger Henrik Norup med et stort smil på læben.

Forfesten til Tour de France

Selvom Grejsdalsløbet er udsat til næste år, bliver det ikke en mindre fest. Det bliver nemlig optakten – eller forfesten – til den helt store cykelfest, Tour de France 2021.
Du kan snart tilmelde dig Grejsdalsløbet 2021 og afprøve den selvsamme asfalt, som den professionelle cykelelite skal prøve kræfter med den 4. juli 2021.
Men der skal diamanter i benene for at lægge sig ud med Danmarks hårdeste cykelbakker.

Grejsdalsløbet 2020

Løbet vil foregå online på platformen Bkool. Du kan deltage i live events via den danske Bkool Liga:

Med udgangspunkt i 85 km-ruten fra årets løb, kan benene testes på Vejles virtuelle bakker ad tre etaper. Hver etape vil være ca. 30 km.

  • Første live etape køres tirsdag den 12. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)
  • Anden live etape køres tirsdag den 19. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)
  • Tredje live etape køres tirsdag den 26. maj kl. 20.00 (med opvarmning 10 minutter før)

Læs mere om den danske Bkool Liga her

Du kan også deltage lige når det passer dig! På Bkools internationale side, kan du køre både mod danske og internationale ryttere. Også her udtrækkes der præmier om startnumre til næste års Grejsdalsløbet.

Tilmeld dig Grejsdalsløbet 2020 her

Bkool

Bkool er en spansk teknologivirksomhed, der fokuserer på indendørs træningssimulation. Virksomheden tilbyder en platform, hvor forskellige løb fra hele verden kan udforskes i dit eget hjem.

For at deltage i Grejsdalsløbet via Bkool kræver det en hometrainer og en PC. Du skal være medlem af Bkool eller tilmelde dig en gratis prøveperiode.

Det traditionelle Grejsdalsløbet udskydes til den 8.-9. maj 2021.