Vejle Kommune i dialog med DGI om Landsstævnet i 2025

Vejle Kommune og DGI går nu i tættere dialog om Vejle som værtskommune for DGI Landsstævne i 2025.

I februar sendte Vejle Kommune en ansøgning til DGI om at blive værtsby for Landsstævnet. Det har foreløbig resulteret i, at Vejle Kommune og DGI er gået i dialog om landsstævnet og et eventuelt partnerskab, og den dialog bliver nu intensiveret.

Jeg er meget glad for, at vi nu er budt ind til en dialog med DGI om de muligheder, som et landsstævne i Vejle byder på, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Jeg håber rigtig meget, at vi kan overbevise DGI om, at Vejle kan tilbyde fantastiske rammer om et landsstævne, og at vi med vores ideer kan være med til at udvikle landsstævnet og gøre det yderst attraktivt at deltage i.

Annonce

CUBA Vodka 30 %


En serie bestående af 12 forskellige varianter med hver deres unikke smag, samt en ren vodka uden tilsat smag. Alle CUBA varianterne er lette at mixe fantastiske velsmagende drinks med – både som ”speed-mix” ved kun at tilsætte sodavand eller juice – men også til cocktails. CUBA varianterne kan med fordel også blandes med SMÅ Sure shots, der er med til at give et lækkert twist til drinken.

DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen glæder sig over, at dialogen med Vejle Kommune nu intensiveres.

Vi rykker nu sammen om at drøfte muligheder og potentialer i forhold til Vejle Kommune som vært for Landsstævnet i 2025. Vejle er en spændende ansøgerby og samtidig visionskommune i Bevæg dig for livet, så der er et stort fokus på breddeidræt og opgaven med at gøre flere danskere aktive, siger Charlotte Bach Thomassen.

Både DGI’s landsorganisation og landsdelsforeningen DGI Sydøstjylland indgår i dialogen med Vejle Kommune, og inden sommerferien træffer DGI’s hovedbestyrelse formelt en beslutning om, hvor DGI Landsstævne 2025 skal finde sted.

I sommeren 2021 er der DGI Landsstævne i Svendborg, hvor der ventes omkring 25.000 deltagere til over 20 forskellige idrætter og 400 workshops.

Eksperimenterende festivalplads

Hvis Vejle får lov til at invitere til landsstævne i 2025, så vil deltagerne møde en helt ny festivalplads skabt til lejligheden i en af Vejles helt nye bydele: Ny Rosborg.

Ny Rosborg er en anderledes og helt unik bydel, som ligger lige op til Vejle by og samtidig ude i den smukke Vejle Ådal. Her skal skabes plads til mange borgere men samtidig findes løsninger på tidens helt store udfordringer som klima, ressourceknaphed, ensomhed og sundhed. Her vægtes mod og ambitioner, eksperimenter og fællesskaber.

Og det synes jeg passer fint sammen med et landsstævne, som hele tiden udvikler sig, og som ønsker at finde nye måder at skabe sammenhold og samvær på omkring helt nye aktiviteter og oplevelser, siger Jens Ejner Christensen.

Få flere med i fællesskabet

Vejle har stor succes med kulturelle og sportslige arrangementer og events – og masser af gode erfaringer med at bruge byen og involvere borgere, foreninger og frivillige. Og DM i Landevejscykling og Tour de France venter forude.

I denne coronatid er det selvfølgelig svært at forestille sig mange mennesker samlet på ét sted. Men jeg glæder mig til, at det forhåbentlig igen bliver muligt at skabe de store folkefester samtidig med, at det sportslige er i højsædet, understreger borgmesteren.

Jeg håber, at vi kan bruge Landsstævnet 2025 til at få endnu flere borgere med i det fantastiske fællesskab, som netop idrætten udgør.