Udvikling af Skamlingsbanken i fuld gang

Selvom meget lige nu står stille på grund af Corona, så er der stadig gang i byggepladsen på Skamlingsbanken.

Her er et nyt oplevelsescenter ved at tage form, og nu begynder bygningen at kunne ses i det store hul der er gravet. Væggene er sat op, og derefter kommer taget, der til sidst dækkes af græs, så det nærmest falder i med det bakkede landskab.

Der er doneret penge til den store revitalisering af Skamlingsbanken fra både AP møller Fonden, Kolding Kommune, Plan Danmark og Region Syddanmark. Talerstolen har fået et ansigtsløft, og der er lagt ny pigstensbelægning rundt om de mange monumenter, og så er restaureringen af Klokkestablen netop blevet færdig.

En ny sti er blevet lavet fra P-pladsen og ned til Klokkestablen. Både for at renovere vejen, samt for at få den til at falde bedre ind i landskabet. Vejen munder ud i en sti, der følger skovbrynet og fortsætter til skovstien ned til Lillebælt

Annonce

CUBA Vodka 30 %


En serie bestående af 12 forskellige varianter med hver deres unikke smag, samt en ren vodka uden tilsat smag. Alle CUBA varianterne er lette at mixe fantastiske velsmagende drinks med – både som ”speed-mix” ved kun at tilsætte sodavand eller juice – men også til cocktails. CUBA varianterne kan med fordel også blandes med SMÅ Sure shots, der er med til at give et lækkert twist til drinken.

Der er også lavet ny faskineløsning til regnvandet fra taget af Klokkestablen. Det meste ligger jo under jorden, men synligt er de nye granithjørner. Desuden er trappen er blevet renoveret og fuget op. En del af monumentet blev renoveret tilbage i 2015, hvor der blev tilført en sjette klokke. Her blev mindepladerne med de 83 navne også restaureret.

Foråret har desuden fået naturen til at vågne op, så en gåtur i det bakkede landskab med smuk udsigt over Lillebælt kan anbefales. Den tur har vi også taget med drone. Se de smukke billeder fra Skamlingsbanken, hvor det nye oplevelsescenter forventes at stå klar i foråret 2021.

Foto: Palle Peter Skov
Foto: Palle Peter Skov