Mulighed for øget udeservering

Kolding Kommune er åben for midlertidigt at give cafeer og restauranter ekstra mulighed til udeservering, hvis det kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med trafiksikkerhed og brandregler.

Sådan lyder beskeden fra sekretariatschef Dorte Harder fra Kolding Kommune forud for, at landets cafeer og restauranter fra mandag kan åbne for servering efter mere end to måneders coronalukning.

Cafeer og restauranter venter i øjeblikket på myndighedernes retningslinjer for, hvordan de må genåbne. En af de store udfordringer er kravene om at holde afstand, og derfor har trafikministeren opfordret KL og landets store kommuner til at overveje mulighederne for midlertidigt at udvide rammerne for udeservering.

”Den opfordring følger vi meget gerne i Kolding. Hvis cafeer og restauranter kan pege på f.eks. torve og pladser, hvor det vil give mening med ekstra udeservering, så kikker vi på ønskerne med åbnet sind, og vi har faktisk allerede fået de første henvendelser,” fortæller Dorte Harder.

Annonce

CUBA Vodka 30 %


En serie bestående af 12 forskellige varianter med hver deres unikke smag, samt en ren vodka uden tilsat smag. Alle CUBA varianterne er lette at mixe fantastiske velsmagende drinks med – både som ”speed-mix” ved kun at tilsætte sodavand eller juice – men også til cocktails. CUBA varianterne kan med fordel også blandes med SMÅ Sure shots, der er med til at give et lækkert twist til drinken.

Interesserede cafeer og restauranter kan kontakte:

”I første omgang behøver man ikke udfylde nogle skemaer, osv. Tag kontakt til os og lad os gå i dialog om det. Hvis det lyder som en realistisk mulighed, kommer vi ud og kikker på forholdene, og så kan vi i løbet af kort tid træffe en beslutning,” siger Dorte Harder.

Det er kommune og politi, som i fællesskab beslutter, om der skal gives tilladelse til øget udeservering. Det sker ud fra en samlet vurdering af, om brandreglerne kan overholdes, om fodgængere og andre trafikanter stadig kan komme frem, om trafiksikkerheden er i orden, osv.

Om åbningstiderne for udeservering bliver påvirket af de kommende retningslinjer for cafeer og restauranter vides ikke. Men den midlertidige udeservering kommer til at følge de generelle regler.