Tydeligere skiltning af ruter til ridende og mountain-bikere i Marielund

I den kommende tid bliver ruterne til henholdsvis ridende og mountainbikere skiltet i Marielund, Kolding og Bramdrup Skov. Den bynære skov har plads til alle, men de nye skilte skal gøre det tydeligere, hvem der færdes hvor for at forebygge utryghed, konflikter og potentielt farlige situationer.

Tydeligere skiltning til ridende og mountainbikere har længe været et stort ønske, så de to brugergrupper trygt kan færdes i skoven sammen uden at komme alt for tæt på hinanden. Hestene kan godt blive urolige, når mountainbikere kører forbi, og omvendt vil mountainbikerne helst undgår heste på deres specialspor, da hestene med deres hove kan ødelægge sporene.

”Der er ikke tale om nye stier. Stierne eksisterer allerede, men ikke alle har været opmærksom på, at de fandtes, og hvor de lå. Det afhjælper vi nu med tydeligere skiltning, så også f.eks. mountianbikere på besøg let kan finde de afmærkede spor,” forklarer naturvejleder og formidlingskonsulent Nanna Winbladh, Kolding Kommune.

De skiltede ruter til de to grupper har deres udgangspunkt i hver sin ende af skoven. Rideruten starter fra parkeringspladsen på Bramdrupskovvej, og mountainbikernes rute starter nær Kolding Gymnasium.

Annonce


Ryttere til hest og mountainbikere mødes derfor kun ganske få steder. Til gengæld krydser rideruten og mountainbikeruten flere steder vandrestierne, og de to specialruter er på strækninger delvist sammenfaldende med vandrestierne.

”Folk til fods må færdes på alle skovens stier – også på rideruten og på mountainbikeruten. Derfor vil mountainbikere, hesteryttere, løbere, hundeluftere, osv. stadig mødes på kryds og tværs på deres ture i skoven, og alle opfordres til at vise hensyn og give plads til hinanden. Det er særligt vigtigt her under coronakrisen, men generelt er det også det bedste råd for at undgå konflikter, når flere og flere bruger vores populære bynære skov og andre naturområder,” siger Nanna Windbladh.

Mountainbikerne står selv for at skilte den 5,5 km lange mountainbikerute, og det gør de ud fra de retningslinjer, som det landsdækkende Ontrail-projekt foreskriver.

”Det betyder, at sporet er blevet gradueret i sværhedsgrader, så det nu bliver muligt at vælge en lettere blå rute eller en sværere rød rute. Man vil selvfølgelig stadig kunne møde mountianbikere andre steder i skoven, hvor vi må køre på de større anlagte stier ligesom almindelige cyklister, men ved at opgradere vores spor, vil de mountainbikere, som elsker udfordringer, i højere grad vælge den afmærkede mtb-rute,” fortæller Kasper Busk fra Trailbuilders Kolding.

Mountainbikeruten bliver skiltet i løbet af sommeren. Rideruten er netop blevet skiltet.

Faktaboks – Skovens 5 bud

  • Skoven er for alle – vis hensyn
  • Hils på hinanden
  • Giv lyd og tag farten af, når du skal passere andre
  • Ryd op efter dig selv
  • Hold hunden i snor

Læs mere om Marielund og de mange ruter på oplevkolding.dk

Faktaboks – Marielundfredning

I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening har Kolding Kommune sat gang i det indledende arbejde om en mulig fredning af Marielund, Kolding og Bramdrup Skove. Baggrunden for fredningen er at sikre områdets mange værdier inden for natur, kultur og friluftsliv. Se mere på kolding.dk