Vejle bibliotek sprænger Corona grænser med landsdækkende foredrag

I disse Corona tider har kunst og kultur oftest begrænsede muligheder for at nå sit publikum. Men nogen gange åbner nye veje adgangen til et større publikum.

Det gælder f.eks. når Vejle bibliotekerne i stedet for et lokalt foredrag med oplæsning af digteren Thorvald Berthelsen på Vejle bibliotek på grund af Coronaen afholder det samme på internettet d. 20. maj, så alle i Danmark (eller Verden), der har lyst, kan deltage. Arrangementet støttes af Statens Kunstfond.

Den 20. maj kl. 18.30 kan man deltage på Skype ved at sende en mail til THVGL@VEJLEBIB.DK med sit skypenavn og høre Thorvald Berthelsen fortælle om dansk haiku på baggrund af hans artikelserie om Haikuens danske litteraturhistorie i pov.international. Lige fra tennis superstjernen Torben Ulrich første gang præsenterede haiku på dansk i 1958 og Hans-Jørgen Nielsens introducerede Haiku i1 963 over bl.a. Dan Turells, Ivan Malinowskis og Susanne Brøggers danske ”haiku” til de nyere af Hanne Hansen og de andre haikudigtere i Haikugruppen i Dansk Forfatterforening. Bagefter underviser han i ”kreativ skrivning” af haiku på dansk.

Thorvald Berthelsen, født i 1948 og bor i Sakskøbing. Udgav sin første digtsamling, Utidig i tide, i 2009 og har herefter udgivet 5 digtsamlinger, senest Huds tektoniske plader i 2018. Han laver også collager og illustrerer selv sine bøger. Hans digte er oversat til 8 sprog senest ungarsk. Han anmelder lyrik i Den smalle bog og pov.international og skriver også faglitteratur og essay om bl.a. litteratur, historie, politik og EDB, senest Haikuens danske litteraturhistorie, pov.international 2019. Han har redigeret flere antologier heriblandt StORDstrømmen Antologi 2015Danish Haiku Today og i 2018 Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina i Det Poetiske Bureaus Forlags serie Ny lyrik fra… steder der ellers har ry som uciviliserede… En serie han er hovedredaktør af.

Annonce

Barbanera L’Opera 2017


125,00 DKK 99,00 DKK