Skamlingsbankeselskabet modtager en flot donation fra Augustinus Fonden

Næsten på årsdagen for Skamlingsbankens første folkefest 18. maj 1843 modtog Skamlingsbankeselskabet en glædelig nyhed. Augustinus Fonden har givet tilsagn om en støtte på 705.000 kr., som hermed sikrer realiseringen af det udendørs belysningsprojekt, der indgår i den samlede revitalisering af Skamlingsbanken. Der er tale om en belysning, der nænsomt integreres i naturen og understøtter lysets naturlige gang på stedet, men samtidig leder besøgende sikkert på vej rundt i landskabet. 

Det har været vigtigt for Skamlingsbankeselskabet, at der skabes sammenhæng mellem lys, landskab og bygninger, så stedets unikke fortælling kan fremstå endnu mere skarpt. Derfor er vi utrolig taknemmelige for den støtte, som Augustinus Fonden har givet til projektet”, udtaler formand for Skamlingsbankebestyrelsen, Nis Jørgen Steffensen.

Belysningen er inspireret af kulturfortællingen om det gamle græsningslandskab, hvor der blev anvendt kløvede egepæle som traditionel hegnsmetode til de græssende dyr på markerne. Derfor indgår den rå træstolpe også som udgangspunkt for det nye belysningskoncept.

Det er CEBRA arkitekter og Opland Landskabsarkitekter, der har udformet lyskonceptet, der ligger i tråd med både det nye oplevelsescenter og Skamlingsbankens natur. Bestyrelsen i Skamlingsbankeselskabet er meget tilfredse med den måde, som den valgte belysning falder naturligt ind i landskabet og ikke fremstår som et unaturligt forstyrrende element. I løsningen er der således arbejdet på at mindske den visuelle stråling ud i landskabet og lysniveauet er tilpasset både skumring- og aftenstid. På parkeringsarealet mod vest vil lyset kun blive tændt ved behov af bevægelsescensorer. Arbejdet med den nye belysning sættes i gang inden sommerferien i år.

Annonce

SMÅ shots


En serie bestående af 12 forskellige varianter med hver deres unikke smag, samt en ren vodka uden tilsat smag. Baseret på vodka og tilsat lækre smags-kombinationer.

Det omfattende belysningsprojekt er en del af den samlede revitalisering af Skamlingsbanken, som udføres i samarbejde med Kolding Kommune og Fonden for Klokkestablens bevarelse.