Borgerservice genåbner med udvidet åbningstid og krav om tidsbestilling

Borgerservice i Kolding Kommune genåbner onsdag den 27. maj, kl. 9.00. For at blive betjent skal du bestille tid, før du møder op. Samtidig udvides åbningstiden på hverdage, og tre lørdage vil der være åbent for bestilling samt afhentning af pas og kørekort.

Hidtil har Borgerservice kørt med nødberedskab, hvor kun de allermest presserende henvendelser er blevet håndteret. Men nu åbnes Borgerservice for alle som led i regeringens gradvise genåbning af Danmark.

”Ligesom alle andre skal vi holde afstand, så der vil ikke være plads til ret mange ad gangen inde i Borgerservice. For at undgå, at folk kommer til at stå i kø og vente udenfor i al slags vejr, indfører vi krav om tidsbestilling ved alle ærinder i Borgerservice. Man kan altså ikke længere bare komme ind fra gaden og blive betjent, når vi genåbner onsdag,” understreger økonomichef John Burchardt, Kolding Kommune.

Samtidig udvides åbningstiden i Borgerservice markant, så henvendelserne spredes ud over flere timer, og Borgerservice holder ekstraordinært åbent tre lørdage for bestilling og afhentning af pas og kørekort.

Annonce

Få produceret en video fra 995 kr


TV Lillebælt tilbyder, at filme video for virksomheder, private og foreninger til små priser

”Den udvidede åbningstid er en midlertidig løsning, men vi kan ikke sige, hvor længe den kommer til at køre,” siger John Burchardt.

Sådan bestiller du tid

Uanset hvilket ærinde du har i Borgerservice, skal du bestille tid. Du har allerede mulighed for at bestille tid til nyt pas og nyt kørekort. Det kan du gøre digitalt 24 timer i døgnet.

Herudover kan du – uanset ærinde – bestille tid telefonisk på 79 79 90 90 i kommunens telefontid mandag-onsdag kl. 8.00-15.15, torsdag kl. 8.00-17.00 og fredag kl. 8.00-14.15. Der åbnes for tidsbestilling tirsdag den 26. maj, kl. 8.00.

”Vi betjener telefonerne så hurtigt vi kan, men specielt her i starten kan der være risiko for ventetid, når man ringer for at få en tid. Jeg vil derfor anbefale, at man overvejer at udsætte knap så nødvendige ærinder nogle dage,” siger John Burchardt.

Udvidet åbningstid

Åbningstiden i Borgerservice vil fra genåbningen være:

  • Mandag, tirsdag og onsdag: Kl. 9.00-17.00
  • Torsdag: Kl. 9.00–18.00
  • Fredag: Kl. 9.00-14.00

Herudover åbnes der ekstraordinært for bestilling samt afhentning af pas og kørekort tre lørdage – 30. maj, 6. juni og 13. juni, alle dage kl. 10-15.

Afhentning af pas og kørekort samt hjælp til NemID

For at undgå smittespredning er det afgørende at holde god afstand. Derfor vil der kun blive betjent ganske få borgere ad gangen i Borgerservice. For yderligere at sprede de borgere, som kontakter Borgerservice, vil afhentning af pas og kørekort på hverdage foregå i Havestuen på Kolding Rådhus (indgang fra Torvegade). Her kan man også få hjælp til NemID.

På de tre ovennævnte lørdage, hvor Borgerservice holder ekstraordinært åbent for bestilling samt afhentning af pas og kørekort, foregår al ekspedition dog i Bredgade 1.