Kolding-bibliotekerne åbner yderligere for borgerne

Nye retningslinjer giver borgerne mulighed for igen at opholde sig på bibliotekerne i den bemandede åbningstid. Det betyder, at dagens aviser igen er tilgængelige, og det er muligt at studere og holde møder på bibliotekerne igen.

Da bibliotekerne kunne åbne igen den 18. maj var det i første omgang kun for udlån og aflevering. Nu betyder nye retningslinjer imidlertid, at bibliotekerne vender tilbage til en mere normal hverdag. Dog stadig med enkelte undtagelser.

”Det er dejligt, at vi igen kan åbne for ophold på bibliotekerne. Det har været savnet af mange, især de studerende der plejer at benytte sig af bibliotekets rum til fordybelse”, fortæller bibliotekschef Pia Henriette Friis.

Biblioteket bliver indrettet, så der er god afstand mellem siddepladserne.

Annonce

SMÅ shots


En serie bestående af 12 forskellige varianter med hver deres unikke smag, samt en ren vodka uden tilsat smag. Baseret på vodka og tilsat lækre smags-kombinationer.

Mødelokalerne kan bookes igen

Bibliotekernes mødelokaler er blevet indrettet, så de tager højde for reglerne om afstand. Det er dermed igen muligt at booke lokalerne på bibliotekets hjemmeside. Myndighedernes retningslinjer for forsamlinger skal følges, selv om rummene normalt har plads til flere mennesker. På bibliotekets hjemmeside koldingbib.dk/lokalebooking kan man orientere sig i mødelokalernes indretning, inden man booker.

Rådgivning på bibliotekerne

Før nedlukningen var der forskellige muligheder for at få rådgivning på bibliotekerne. Det begynder igen, efterhånden som de forskellige foreninger bliver klar til det. På bibliotekets hjemmeside koldingbib.dk/rådgivning vil der løbende blive informeret om opstart.

Enkelte undtagelser

Den yderligere åbning for ophold på bibliotekerne vil være i den tid, der er personale til stede. I Kolding er det i den almindelige åbningstid, mens det i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup er i den betjente åbningstid.

Det vil endnu ikke være muligt at benytte bibliotekets computere og printere.

På bibliotekets hjemmeside www.koldingbib.dk er der mere information om genåbningen.