Læserbrev: De uundværlige i ældreplejen

TV Lillebælt
PR-foto

Af:
Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget (DF)
Primulavej 7
6000 Kolding

Under corona-krisen har vi virkelige kunnet set hvor uundværlige vore hjemmehjælpere, hjemmesygeplejersker og de ansatte på vores plejehjem er. Hvis ikke de troligt var mødt på arbejde, trods fare for smitte til både dem selv og deres familier, så havde rigtig mange mennesker lidt forfærdelig stor nød.

De mødte frem og gjorde alt hvad de kunne for, at hjælpe vores syge og svage borgere. Det er der glædeligvis mange der har bemærket. Mange har givet dem en venlig bemærkning med på vejen, nogen har oplevet at der blev klappet af dem på gaden og andre at de fik en lille blomst eller anden hilsen af helt fremmede. Det er meget opmuntrende – men først og fremmest meget velfortjent.

Med TV2s dokumentar, som Ekstra Bladet har vist klip fra, er der hjerteskærende scener med misrøgt af ældre mennesker. Episoderne er fra et plejehjem i Århus Kommune og det er godt de kommer frem i lyset. Vi skal ikke lave noget, der ikke kan tåle at komme i avisen eller i fjernsynet. Men det er særdeles vigtigt, at vi ikke bruger det som billede på, hvad vores mange dygtige og engagerede medarbejdere i Kolding Kommune går og laver. For det positive indtryk man fik da corona-krisen var værst, det er det der kendetegner dem i hverdagen. De yder en varm og medmenneskelig indsat, som bare ikke kan undværes. Så bliv ved med at vise dem tommelfingeren op, når de cykler forbi eller rose dem når du ser dem ved plejehjemmet!

Annonce

Få produceret en video fra 995 kr


TV Lillebælt tilbyder, at filme video for virksomheder, private og foreninger til små priser