Foto: Martin Paldan | GripGrab

Bevæg dig for livet

13. maj 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

De første ”Bevæg dig for livet” aktiviteter er i gang sammen med Harte G&IF og Birkemose Golfklub

Et nyt tiltag i Birkemose Golfklub giver nu lokale diabetikere og deres pårørende en oplagt mulighed for at komme i gang med at svinge golfkøllen. Klubben bliver nemlig en del af succesprojektet ’Golf og Diabetes’, som har gjort en forskel for mange andre med sygdommen. For golf gavner, hvilket også fremgår en undersøgelse fra DAMVAD Analytics, hvor golfsporten – ud over den fysiske sundhed – også viser positivt resultater på de sociale og mentale parameter.

Et gratis tilbud

Et sundere liv med masser af frisk luft, nye bekendtskaber og en startpakke med et 8 ugers begynderforløb/introduktionsforløb og golfinstruktør ganske gratis. Sådan lyder tilbuddet til de lokale diabetikere.
Et samarbejde mellem Dansk Golf Union og den lokale Diabetesforening i Kolding under titlen ‘Golf og Diabetes’ giver nemlig lokale diabetikere og deres pårørende mulighed for at komme godt i gang med golfsporten.

FAKTA

‘Golf og Diabetes’-hold i Birkemose Golfklub

Første gang diabetikerne skal prøve kræfter med Birkemose Golfklubs ‘Golf og Diabetes’-hold er tirsdag d. 21. maj kl.12.00

De efterfølgende træningssamlinger er d. 28.05, 04.06 og 11.06. Efterfølgende er der banespil til de, der ønsker det.

I perioden er der ligeledes fri afbenyttelse af klubbens træningsfaciliteter.

For yderligere information eller tilmelding kontakt: John Arne Sørensen, kolding@diabetes.dk

”Op ad sofaen” bootcamp i Harte

Harte G&IF har også tænkt nye tanker og er startet en 9 ugers motions bootcamp, der hedder ”op af sofaen”.  23 glade og energiske deltagere og 8 instruktører fordelt på 5 hold mødes hver mandag og torsdag på Harte hallens p- plads.

Bootcampen består af 1 gå-hold, 3 forskellige løbehold og fælles styrketræning for alle holdene. Der er desuden 3 mountain bikere, der er hoppet med på bootcampens styrketræningsdel.

Vi er super glade for, at det initiativ, vi har startet op, er kommet så godt fra start, siger næstformand for gymnastikafdelingen Maj-Britt Schultz Kreipke. Vi har taget udgangspunkt i os selv og tænkt, at der må være andre travle familier, hvor man som voksen tit nedprioriterer sig selv og sin motion, og det vil vi finde en løsning på.

Der blev indledningsvist afholdt en info aften, hvor der kom 38 personer. En af de barrierer for at deltage, der kom på bordet, var børnepasning, hvilket er blevet løst med et tilbud herom.

Harte G&IF vil gerne være en foreninger, som tænker aktiviteter ind i alle livsfaser. Derfor har de også stor succes med hold for voksne, hvor de tilbyder træning samtidig med, at børnene træner på deres børnehold. Det er en win win for travle familier.

Bootcamp´en er for alle aldre og har både børn og voksne med.

Taler ind i Kolding Kommunes vision med Bevæg dig for livet.

I løbet af de næste fem år ønsker Kolding Kommune at få flere sundere og glade borgere ved målrettet at få flere borgere i bevægelse. Helt konkret er målet at bevægelse og motion bliver en naturlig del af hverdagen for 6500 flere borgere, samt at hæve antallet af idrætsaktive i foreningsregi med 5000 medlemmer.

De ovenstående aktiviteter taler netop ind i visionsaftalen ved at favne to af de udpegede målgrupper, som kommunen over de næste 5 år vil gøre en målrettet indsats for at gøre mere aktive, nemlig børnefamilier og patientforeninger i tværgående sundhedsindsatser.

Ud over Harte G&IF og Birkemose Golfklubs nye tiltag fortæller Projektleder for Bevæg dig Livet, Anette Hvidtfeldt at der er mange nye aktiviteter og tilbud på vej til kommunens borgere, så hold øje med Facebook siden Bevæg dig livet – Kolding Kommune.