ERHVERV: Bilsalget i Region Syddanmark slutter 1. kvartal flot af

Bilsalget i Region Syddanmark slutter 1. kvartal flot af. TV-reportager og nyheder
PR-foto

Ligesom i resten af landets regioner var bilsalget i Region Syddanmark meget tynget af corona-nedlukningen i januar og februar. Med genåbningen af detailhandlen er udviklingen vendt, og der blev nyregistreret 4.369 personbiler i den forgangne måned i regionen, hvilket er 54,7 procent flere end sidste år i samme måned.

Med marts måneds tilgang af nye biler endte personbilsalget i 1. kvartal i Region Syddanmark ”kun” 19,0 procent under sidste års niveau i samme periode. Med til historien hører samtidig, at samfundet kun kæmpede med corona-nedlukning i anden halvdel af marts sidste år, imens coronaen spolerede bilsalget i både januar og februar i år.

”Genåbningen var tiltrængt for bilsalget i Region Syddanmark, og vi er rigtigt glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Det er efterhånden længe siden, at vi har oplevet et bilsalg, der på landsplan opnåede knap 24.000 nyregistreringer på en enkelt måned,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

National salgsrekord for plug-in hybriderne

I marts blev indregistreret 4.705 nye plug-in hybrider i Danmark, hvilket er alletiders salgsrekord for teknologien. Generelt har plug-in hybriderne haft et rigtigt godt 1. kvartal i 2021, og bare i Region Syddanmark blev der indregistreret 1.649 nye plug-in hybridbiler. Det svarer til 20,1 procent af regionens nyregistreringer i 1. kvartal. Lægger vi hertil salgsandelen af elbiler, når den samlede, opladelige salgsandel for 1. kvartal i regionen op på 27,1procent. Til sammenligning var 7,8 procent af alle nyregistreringer el- eller plug-in hybridbiler sidste år i samme kvartal.

Til trods for svære arbejdsbetingelser havde de grønne biler et særdeles udmærket 1. kvartal. På landsplan var knap hver fjerde nye bil i 1. kvartal enten en el- eller plug-in hybridbil. Det går overraskende hurtigt med omstillingen af bilparken,” siger Mads Rørvig.

Bilsalget i Region Syddanmark slutter 1. kvartal flot af. TV-reportager og nyheder
Del på facebook
Del på Facebook

Udvalgte reportager