PR-foto.

Bokseklub vil træne udendørs

8. juni 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Svendborg Kommune støtter udendørs træningsanlæg til bokseklubben Rollo.

Normalt foregår boksning og boksetræning i en indendørs boksering. Nu rykker bokseklubben Rollo i Svendborg udendørs.

– Det er simpelthen fordi vi oplever en stadig stigende tilgang af medlemmer. Vi er derfor presset på vores nuværende træningsfaciliteter i Midtbyhallen. Derfor så vi mulighed for at rykke noget af vores træning udendørs. På den måde kan vi give både vores nuværende medlemmer og de nye medlemmer bedre træningsforhold. Især oplever vi en tilgang af børn og unge mennesker, der har svært ved at finde et idrætstilbud. Med de nye faciliteter, er det vores håb, at vi kan bedre kan tage imod dem, forklarer Christel Black, der er formand for Rollo,

Klubben har derfor fået øje på et skrånede areal på omkring 100 kvadratmeter bag Midtbyhallen. Et areal der i dag ikke benyttes til andre formål.

Annonce


– Udover at vi selv skal træne på arealet, er det vores håb, at faciliteterne skal være tilgængelige for alle borgere i Svendborg Kommune. På den måde kan vi også støtte projektet ”Bevæg dig for livet”, som Svendborg Kommune er en del af i samarbejde med DGI og DIF, siger Christel Black.

Bokseklubben Rollo har foreløbig samlet 250.000 kr. ind til planerne via fonde og sponsorater. Projektet har et budget på 330.000 kr. De resterende penge regner Rollo med at hente hos sine klubsponsorer. Klubben er med 300 medlemmer og et stort antal frivillige Danmarks næststørste bokseklub. Klubben har de senere år modtaget en række priser for sit store arbejde. I 2018 fik Rollo. Svendborg Kommunes Idrætslederpris og formand Christel Black fik i 2019 prisen som årets frivillige idrætsleder på Fyn.

Flemming Madsen (A), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, er glad for at udvalget bakker op om projektet fra Bokseklubben Rollo. Og han glæder sig over det flotte forarbejde som Rollo allerede har lagt. Og at klubben allerede har en stor del af økonomien på plads.

– Den råderetsaftale vi nu indgår med Rollo falder fint tråd med vores planer om at støtte vores idræts og sportsklubber. Derfor er det naturligt, at vi som kommune spiller positivt med, siger Flemming Madsen.