Nyheder og indslag fra trekants-området og fyn

David Shrigley præsenterer sit til dato største værk på Heartland 2019

Foto: David Shrigley

Heartland præsenterer den første kunstner på årets ART-program. Det drejer sig om den britiske kunstner David Shrigley, der vil udstille et nyt værk skabt specielt til festivalen. Det store værk har titlen SWAN-THING og vil kunne opleves i voldgraven foran Egeskov Slot.

Heartland er en kulturfestival, der står på fire programsøjler: MUSIC, ART, TALKS og FOOD. Der er allerede offentliggjort en række internationale navne på tre af søjlerne, og i dag kan festivalen offentliggøre sit første navn på ART-programmet: Den 50-årige anerkendte britiske kunstner David Shrigley, der vil vise sit nye kæmpeværk SWAN-THING.

David Shrigley udtaler om SWAN-THING:
”Denne svane er det største kunstværk, jeg har lavet. Det er et værk, som er designet til at udfylde så stort et rum som muligt. Jeg ville gerne have lavet det større end slottet, men det var åbenbart ikke muligt. Men det optager stadig en masse plads – meget mere end de andre (ægte) svaner gør.”

SWAN-THING kan opleves i voldgraven foran Egeskov Slot, hvor den vil stå – forhåbentlig omringet af slottets virkelige svaner.

TV
Foto: Craig Gibson

”Vi er meget stolte over at have David Shrigley med på Heartland i år. Og specielt med hans største værk til dato. Han er en af Englands mest anerkendte kunstnere, og vi har længe været fascineret af hans skæve, satiriske univers, hvor han arbejder med temaer, der spejler hverdagsliv og menneskelige handlinger, som af en eller anden grund bare er virkelig sjove. En svane lyder måske ikke så sjov – men vi er sikre på, at den vil bringe smil frem på festivalen,” udtaler Rasmus Quistgaard og Janne Villadsen, der står bag ART-programmet på festivalen.

Foruden SWAN-THING vil David Shrigley også designe dette års officielle Heartland t-shirt.

Om David Shrigley
David Shrigley er født i 1968 og voksede op i Leicester, inden han flyttede til Skotland for at læse ved Glasgow School of Art i 1988-1991.

Han støvede-grå, vintermørke humor er blevet kaldt typisk glasgowisk efter byen, hvor han boede i 27 år. Han er i dag bosat i Brighton.

Han bevæger sig inden for adskillige medier, herunder tegninger, malerier, skulpturer, animation, performance og musik og har været udstillet over hele verden. Mest kendt er han nok for sine karakteristiske tegninger, som er blevet bragt i utallige aviser og magasiner.

David Shrigley blev han shortlisted til den prestigefyldte Turner Prize i forbindelse med sin udstilling Brain Activity på Hayward Gallery i London og modtog i 2016 en kommission til at udstille den syvmeter-høje skulptur Really Good på Trafalgar Square i London, hvor den kunne ses frem til marts 2018.

Flere navne de kommende måneder
David Shrigley er som nævnt årets første navn på ART-programmet. Frem mod Heartland 2019 vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden inden for MUSIC, ART, TALKS og FOOD. De vil alle kunne opleves på festivalen, der finder sted fra torsdag d. 30. maj til lørdag d. 1. juni 2019.

Heartland Art er støttet af Beckett-Fonden og Øernes Kunstfond.