18. april 2021 Slået fra Af TV Lillebaelt

Der blev gjort rent i Vejle

Der blev gjort rent i Vejle

Grønt Forum, Økolariet og Tour de France i Vejle 2022 havde inviteret alle borgere til at være med i en corona-venlig affaldsindsamling for Danmarks Naturfredningsforening. Dagen begyndte med morgenmad ved Tour de France-bussen på Kirketorvet i Vejle, hvor 50 personer var klar til at give en hånd.

Dana Laura Cernat, projektleder for Grønt Forum fortæller: 

Dagens arrangement er en landsdækkende affaldsindsamling og det er sådan at Vejle kommune er med for 15. år i træk. Og der er en utrolig stor opbakning vi ser på dagen, selv i Corona-tiden med restriktioner har vi over 800 mennesker, som er tilmeldt arrangementet.

Annonce



Der blev gjort rent i Vejle. TV-reportager og nyheder
Alder er ingen hindring for at give en hånd med.

Det foregår både lørdag og søndag, så nogen har allerede samlet ind i går og vi glæder os til at se hvad de har fundet. I dag er det primært for dem, som ikke er organiseret i en forening-regi, der kommer her og får lidt af fællesskabet, som man kan se i dag. De går lige så stille rundt i Vejle by og i naturen og samler ind.

Dagens indsamling startede med morgenmad og kaffe

Det er blevet et fællesskab, at man ikke går alene og samler. Man er fælles om det i hele Vejle kommune med alle de foreninger, der samler. Alle de mennesker, der gør en indsats. Man er også fælles med hele Danmark, der i dag er ude og samle affald.

Indvielse af Tour De France-bussen

Jacob Rasmussen, projektleder for Tour De France i Vejle fortæller: 

I Tour De France-regi i Vejle Kommune, der bruger vi det meget til en løftestang i forhold til de arrangementer og events, der findes i forvejen. En fantastisk dag som det her vil vi gerne støtte op omkring og så kan vi få indviet bussen i forhold til det. Vi har taget cykelholdet med til at samle affald ind og så skal vi se om vi kan slå de grønne i forhold til vores interne konkurrence om hvem, der samler mest affald ind, så det er en god sag vi støtter.

Der blev gjort rent i Vejle. TV-reportager og nyheder
Den nye flotte Tour De France-bus vækker opsigt på gaderne i Vejle.