TVlillebælt.dk

Event: PlastikPlaneten i Givskud Zoo – ZooTopia

16. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

PR-foto

Menneskers massive forbrug og udledning af plastik udgør et kæmpe problem for naturen. I weekenden den 24. og 25. august 2019 stiller vi skarpt på emnet og ser på løsningsmuligheder, der kan give naturen en hjælpende hånd.

Undersøgelser har vist, at der hvert år udledes otte millioner tons affald i verdenshavene, og det forventes at blive fordoblet over de næste ti år, hvis ikke vi mennesker gør noget aktivt for at mindske udledningen af plastik.
Faktisk kan vi ende med, at der vil være mere plastik end fisk i havene, hvis vi fortsætter forureningen i samme tempo som nu. Det er selvsagt ødelæggende for naturen, for dyrelivet og for mennesker selv.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan gæster lære meget mere om plastikkrisen og om behovet for at ændre deres adfærd. Det sker ved eventen PlastikPlaneten lørdag den 24. og søndag 25. august 2019.

Annonce


Plastikkrisen er jo oppe i tiden, og fra politisk side er der også fokus på behovet for at gøre noget, hvis ikke det skal ramme naturen endnu hårdere, end det allerede gør. Vi vælger at holde temadage om plastikkrisen for at skubbe lidt mere på og anspore folk til at ændre adfærd og blive bedre til at genanvende dagligdags produkter såsom plastik, siger formidler og tovholder på eventen, Katrine Elkjær og tilføjer:

Vi vil gerne have, at hele familien får en god oplevelse, samtidig med at de lærer noget, så ved eventen vil der være forskellige aktiviteter, konkurrencer og udstillinger, vores gæster kan gå på opdagelse i. Der vil blandt andet være et spændende kemishow om plastik, hvor man kan blive meget klogere på, hvad plastik er Så der skulle være noget for både store og små.

Program for 24. og 25. august 2019

10.30 – 15.00: Workshop for børn og voksne om plastik

10.30 – 15.00: Konkurrence, hvor du kan vinde miljørigtige Suztain produkter til hjemmet

10.30 – 15.00: Lokale kunstnere laver dyr af plastik

11.00: Plastik-show for hele familien

12.30 Trækning af dagens første konkurrencevinder

13.00: Plastik-show for hele familien

14.30 Trækning af dagens anden konkurrencevinder

Alle aktiviteter foregår ved udstillingen PlastikPlaneten på P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.