Foto: PR

Fem velfærds-talenter hyldet

10. maj 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Der var borgmestertale fra Bo Hansen. Champagne. Petit fours. Gaver og blomster, da Svendborg Kommune fejrede fem af kommunens unge ansatte som året velfærdstalenter.

De fem velfærdstalenter fra Svendborg Kommune var 32-årige Mikkel Kruse, der er pædagogisk assistent i børnehaven Solsikken, Tåsinge, 23-årige Majbritt Stæhr, sosu-assistent på plejecenter Thurøhus, 31-årige Stine Kølleskov Andreasen og 34-årige Dorthe Johannesson, begge dagplejere i Svendborg Kommune samt 25-årige Sara Darling Berg Jørgensen, der er sosu-assistent på neurorehabiliteringsafsnittet på OUH Svendborg Sygehus.

Borgmester Bo Hansen fremhævede i sin tale, at de fem velfærdstalenter er repræsentanter for kommunen og sygehuset som alle altid taler om.

– I er hverdagens helte. Det er jer – og jeres kolleger – der hver dag sørger for at kommunen og sygehuset når ud til borgerne. I er dem der passer vores børn – små som store. I er dem der tager sig af de ældre og syge.  Dem der har det svært. Dem der har brug for hjælp. I er dem der gør en forskel for andre i den nære velfærd. I er dem der holder samfundet kørende. I er med andre ord kommunen og sygehuset i bedste betydning. Derfor er det fuldt fortjent, at I alle fem har fået hæderen som Velfærdstalenter kåret af Pensam og FOA Ungdom, sagde borgmesteren.

Det er Pensam og FOA Ungdom der står bag kåringen, der i år fandt sted for anden gang. I alt 100 unge under 35 år blev kåret.