4. juli 2021 Slået fra Af TV Lillebaelt

Guldsmede-kunst i historiske rammer

Guldsmede-kunst i historiske rammer

I dag sluttede årets danske mesterskab i guldsmedekunst, som foregik i Museum Koldings bycentrale lokaler på Staldgården.
Mesterskabet blev arrangeret af de to skoler, der uddanner guldsmede herhjemme: EUC Lillebælt og Next Uddannelse København, og gæster kunne på helt tæt hold se de unge guldsmede udfolde sig i det ædle håndværk.

Marianne Daniel Olsen, der er Teamkoordinator og faglæger på Next Ædelsmedeuddannelsen fortæller her om konkurrencen:

Konkurrencen er det der hedder: “Danmarksmestre i guldsmede-håndværk”, som er en konkurrence, der har kørt i rigtig mange år, bl.a. på Koldinghus, men nu er det flyttet til Staldgården. Det handler om at deltagerne får en opgave, som de skal fremstille ud fra en tegning og en lille kigge-model. 

AnnonceGuldsmede-kunst i historiske rammer
De seks deltagere

Der er seks deltagere med og aldersgruppen ligger fra 20 år og op til 45 år. De har fået en opgave, der er designet af sidste års vinder Maria Jacobsen, som har kreeret et lille fuglebur med en lille mekanisk bund, som skal fungere, så den kan åbne fugleburet.

Guldsmede-kunst i historiske rammer
Vinderen af årets konkurrence

Dommerne i år er udvalgt ud fra, at de skal være skrevet op som skuemestre. Det vil sige, at de bliver indkaldt til svendeprøve en gang imellem. Og så bliver de udvalgt og spurgt om de vil være med til at være dommer hos os i DM i guldsmede-håndværk. Dommerne i år er Per Dirchsen, Betina Jacobsen og sidste års vinder, der også deltager som dommer.