TV Lillebælt
Foto: Inspektion af fly under krigen - PR

Historisk dag markeres med en (næsten) glemt fortælling

8. april 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Ole Sønnichsen er en lokal ’bogstar’ – og kombineret med en fascinerende fortælling på en historisk dag, er det opskriften på et totalt udsolgt arrangement. Kolding Stadsarkiv har på årsdagen for Danmarks besættelse indbudt til foredrag – og det har 150 personer takket ja til. Der kan således ikke klemmes en eneste stol mere ind til ’One Dollar Man’ aftenforedraget, som foregår i Nicolai Scene i Nicolai kulturkompleks.

Ole Sønnichsens anmelderoste bog ’One Dollar Man’, der udkom for godt en måned siden, har i flere uger ligget som nr. 1. på boghandlernes bestsellerliste, og det har kunne mærkes på interessen for foredraget, der foregår på hjemmebane i forfatterens egen hjemmekommune.

TV Lillebælt
Foto: Ole Sønnichsen – PR

79 år efter Danmarks besættelse er der stadig efterspørgsel på fortællinger om de ’fem mørke år’, og når det så oven i købet inkluderer en fascinerende historie om en krigshelt, der i mange år har været ukendt i sit fødeland, bliver interessen ikke mindre. Det er historien om danskeren William S. Knudsen, der som tusindvis af danskere søgte lykken i det forjættede land på den anden side af Atlanten, og som endte med både at blive en magtfuld chef i bilindustrien, men som også blev sat til at styre den amerikanske krigsproduktion af præsident Roosevelt – for en dollar om året!

Den fortælling folder Ole Sønnichsen ud for de forventningsfulde tilhørere, når han tirsdag aften tilføjer endnu en brik til Anden Verdenskrig mange fortællinger, og som stadig den dag i dag vækker både genklang og interesse bland rigtig mange mennesker.

I fremtiden vil arkivet afholde to årlige foredrag med markante og aktuelle historiske forfattere eller debattører. Ole Sønnichsen skyder dette initiativ i gang og til efteråret kan man glæde sig til at høre Poul Duedahl med udgangspunkt i bogen ”Velkommen på bagsiden”, som just har vundet prisen som Årets Historiske Bog.

TV Lillebælt
Foto: Hjemme i København efter krigen – PR