Lys i vinduet fejres med plakat

Lys i vinduet fejres med plakat. TV-reportager og nyheder
PR-foto

Den 4. maj fejres med den første plakat fra Hvidstengruppen – De Efterladte.

Om aftenen den 4. maj 1945 blev det meddelt i radioen, at Danmark atter var frit. Danskerne satte lys i vinduerne for at fejre det, og siden har det været en tradition.

Hvidstengruppen II – De Efterladte markerer dagen med den først plakat.

Hvidstengruppen II – De Efterladte følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Hjemme på kroen i Hvidsten kæmper Gudrun for at få sine døtre hjem inden nazisternes totale udslettelse af alle fanger som hævn for nederlaget.

Lys i vinduet fejres med plakat. TV-reportager og nyheder
PR-foto

De tre store kvindelige hovedroller spilles igen af Marie Bach Hansen, som Tulle, Laura Winther Møller som Gerda og Bodil Jørgensen som Gudrun.

Anne- Grethe Bjarup Riis, der instruerede Hvidstengruppen, instruerer. Torval Lervad, der skrev Hvidstengruppen, skriver manuskriptet. Hvidstengruppen II – De Efterladte produceres af Regner Grasten Film i co-produktion med Gotfat Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vest danske Filmpulje, FilmFyn, Randers kommune, Aabenraa kommune og The National Film Center i Letland.

Del på facebook
Del på Facebook