TVlillebælt.dk

Mød Mikael Jarnvig, bliv klogere på klimaforandringerne og få målt dit CO2-aftryk

11. september 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Når Danmark for målene-karavanen kommer til Kolding for sjette og sidste gang på lørdag den 14. september, bliver temaet klima og grøn omlægning. Arrangementet sætter blandt andet fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne.

PR-foto

Klimaforandringerne er en realitet. Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem. Sådan lyder det fra kampagnen Danmark for målene, der er på turné i 48 byer landet rundt for at sætte fokus FN’s 17 Verdensmål.

Lørdag den 14. september kl. 11 til 15 kommer Danmark for målene til Akseltorv i Kolding, hvor Verdensmål nr. 13, Klimaindsats, er i fokus. Det handler dels om, at vi skal bremse klimaforandringerne og dels om, at vi skal styrke vores modstandskraft mod de forandringer, der ikke længere kan undgås.

– Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at nedbringe vores CO2-udslip. Alene kan vi ikke redde verden, men hvis vi alle gør en indsats, så kan vi være med til at gøre en forskel. Selv små tiltag tæller, og første skridt er at beslutte sig for at handle, fortæller Stella Steen Jensen, programleder for cirkulær økonomi i Kolding Kommune.

Kommer du forbi Akseltorv på lørdag, kan du møde medarbejdere fra Kolding Kommunes Klima og Bæredygtighedsafdeling, som står klar til at gøre dig klogere på verdensmålene og bæredygtighed. Du kan også få målt dit CO2-aftryk og få en snak om, hvordan du kan få en mere klimavenlig livsstil.

Kl. 14 kan du høre meteorolog, TV-vært og klimaekspert Mikael Jarnvigs oplæg om klimaforandringerne.

På pladsen kan du blandt andet deltage i en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne din bedste idé til at gøre fremtiden mere bæredygtig, komme på skattejagt rundt på pladsen, få svaret på hvad der sker med min flaske, når jeg putter den i pantautomaten, få din mobiltelefon ladet op via solceller og lære en masse om solceller og om verdensmålene, især om klima og grøn omstilling.

Du kan også få en kop gratis, bæredygtig fairtrade-kaffe, tage en selfie med verdensmålene og blive inspireret til, hvordan du selv kan tage små skridt for at støtte verdensmålene.

Foto: Vejrværten Mikael Jarnvig holder et oplæg om klimaforandringerne, når Danmark for målene-karavanen kommer til Akseltorv i Kolding den 14. september.

Fakta:

Om Mikael Jarnvig

Mikael blev uddannet meteorolog fra Danmarks Meteorologiske Institut i 1976. Han har i mere end 30 år præsenteret vejret på bl.a. TV2 og Danmarks Radio. Derudover er han en populær foredragsholder, samt protektor og ambassadør for flere nødhjælpsorganisationer.

Om Danmark for målene

I 2015 gik 193 lande – også Danmark – sammen om 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. I Kolding samarbejder Kommunen med ’Danmark for målene’ om en kampagne, der omfatter en turné på 6 besøg i 48 danske byer med den mission at udbrede de 17 verdensmål til 2 mio. danskere i løbet af 2019.