TVlillebælt.dk

Mød Skæve Thorvald med sine digte i barndommens Sdr Stenderup

10. september 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Thorvald Berthelsen fortæller om sit forfatterskab i Tirsdagsklubben den 1. oktober kl. 14.30 i konfirmandstuen ved Sdr. Stenderup præstegård, hvor alle er velkomne. Kaffe med kage koster 25 kr.

PR-foto

Han er vokset op i Sdr. Stenderup og læser digte bl.a. fra Stenderupskovene fra sine nye og udvalgte digte i Huds tektoniske plader, der udkom i 2018.

Han har udgivet 6 digtsamlinger, illustreret med egne collager. Thorvald har også udgivet publikationer om historie, ufaglærtes uddannelsesmuligheder og litteratur, bl.a. Sophus Claussen og Halfdan Rasmussen.

Han anmelder lyrik og skriver essay i online tidsskrifterne Den Smalle Bog og POV International. Har redigeret flere antologier og i 2018 redigerede han med andre Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina. For den blev han på Sarajevo bogmessen, 31. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA, i april 2019 tildelt prisen for bedste redaktion. Hans digte er udkommet på svensk, engelsk, arabisk, kurdisk, bosnisk, serbisk og tysk.

Han arrangerede danske haikudigteres fælles oplæsning med tidligere EU præsident Hermann van Rompuy under EU topmødet i 2012 og har siden redigeret præsentationen af dem internationalt i Danish Haiku Today, senest i 2019 med 43 danske haikudigtere.

Han bor i dag i Sakskøbing og var den første formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters lokale forfatterforening, StORDstrømmen, og blev i 2014 som den hidtil eneste udnævnt til Årets kulturelle ildsjæl af Kulturministeren og Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter på Folkemødet på Bornholm.