PR-foto.

Nyt cykelløb skal få flere børn til at træde i pedalerne

4. juni 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Lidl har indgået et 3-årigt samarbejde om børnecykelløbet Tour de Kids, der skal give børn en sjov oplevelse på cykel og få flere til at vælge ”jernhesten”. Det nye samarbejde, hvor pengene fra salget af startnumre går til Børneulykkesfonden, er et blandt flere initiativer fra dagligvarekæden, der fremmer og styrker den brede idræt.

Når startskuddet lyder i juni til Danmarks største cykelløb for børn i alderen 3-10 år, får børnene rig mulighed for at få pulsen i vejret, have det sjovt sammen med andre børn og samtidig lære, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn er fysisk aktive af ”moderat intensitet” i mindst 60 minutter om dagen, f.eks. ved at cykle, gå til og fra skole eller gennem leg. Fysisk aktivitet forebygger bl.a. livsstilssygdomme og har betydning for børns generelle sundhed og trivsel.

Det er netop en af årsagerne til, at dagligvarekæden Lidl har valgt at bakke op om børnecykelløbet, der arrangeres af JCP Event og DGI:

Annonce


”Tour de Kids er et vigtigt initiativ, som sætter fokus på børns sundhed på en sjov og underholdende måde. Ikke mindst får børnene forbedret deres trafiksikkerhed, så de lærer, hvordan de som cyklister ikke er til fare for sig selv eller de andre trafikanter. Det er et formål, vi som hovedsponsor er stolte af at være en del af”, siger Head of Marketing i Lidl, Heidi Vittrup.

Skal øge børnesikkerheden

Al salg af startnumre til Tour de Kids går ubeskåret til Børneulykkesfondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker, så flere børn kan færdes sikkert, bl.a. på cykel i trafikken.

”Med Tour de Kids kommer børnene ud i flok og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle”, fortæller generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

Børnecykelløbet kommer til seks byer hen over sommeren. Ruten, de små cykelstjerner skal ud på, er 1 km lang, og børnene cykler ruten et forskelligt antal omgange alt efter deres alder.

Lokalt, nationalt og internationalt

Når det kommer til at fremme sport og lokale aktiviteter, hvor omdrejningspunktet er bevægelse eller sport, er Lidl både lokalt, nationalt og internationalt engageret. En del af virksomhedens strategi handler nemlig om at skabe værdi for det samfund, den som landsdækkende kæde er en del af.

”I Lidl har vi gennem mange år støttet en lang række initiativer inden for sport og andre velgørende formål, fordi vi gerne vil give noget tilbage til det samfund, vi er en del af. Sponsorering af sportsaktiviteter er særligt gode hertil, fordi vi gennem sport kan bidrage lokalt, nationalt og internationalt på alle niveauer – både i forhold til motionisterne, unge som gamle, samt på et professionelt plan”, lyder det fra Heidi Vittrup.

Af eksempler på sponsorater kan nævnes Lidls samarbejdsaftale med Dansk Håndbold Forbund om bl.a. afviklingen af håndboldskolerne i sommer- og efterårsferien og dagligvarekædens partnerskab med Danske Hospitalsklovne, som bl.a. omfatter de 60 landsdækkende Klovneløb i maj og juni i år.

FAKTA om Tour de Kids

Tour de Kids er Danmarks største cykelløb for børn i alderen 3-10 år. Cykelløbet finder sted i seks danske byer i juni, august og september 2019, men planen er, at cykelløbet skal udvides geografisk over de kommende år. Lidl og Apovit er hovedsponsorer for cykelløbene, der arrangeres af JCP Event og DGI. Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset. Der vil før, under og efter løbet været forskellig underholdning og aktiviteter for børn i start- og målområdet. Prisen pr. barn er 75 kroner.

Tour de Kids kommer til Viborg d. 29. juni, Randers d. 17. august, Rønne d. 24. august, Herning d. 31. august, Aabenraa d. 7. september og Middelfart d. 28. september.

Læs mere på www.tourdekids.dk