TVlillebælt.dk

På Fyn holder genbrugspladserne længe åbent

8. juli 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen
PR-foto

Kommunerne på Fyn har gjort det nemmere for virksomhederne at komme af med mindre mængder affald. Her har seks kommuner mindst en lokal genbrugsplads, der holder åbent i den erhvervsvenlige åbningstid fra klokken kl. 7 til 17. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Det sker efterhånden sjældent, at håndværkeren kommer til en lukket port, når byggeaffal­det skal afleveres. Faktisk er det i de se­nere år blevet markant nemmere at komme af med affaldet på Fyn, fordi de kommunale gen­brugspladser holder længere åbent.

På Fyn har mindst en genbrugsplads i Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Middelfart, Odense og Svendborg kommuner en åbningstid på ti timer i tidsrummet mellem kl. 7 og 17. Nyborg holder åbent i 9,5 timer i det erhvervsvenlige tidsrum, mens Assens, Nordfyns og Langeland holder åbent i syv timer. Ærø holder kun åbent i knap 5,5 timer mellem kl. 7 og 17. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

– Heldigvis har flertallet af vores fynske kommuner åbent på genbrugspladsen i det tidsrum, hvor virksomhederne arbejder. Det er noget, som gør en forskel i hverdagen. Derfor håber jeg, at Ærø, Nordfyns, Assens og Langeland vil overveje, om ikke de kan udvide deres åbningstider, så virksomhederne kan aflevere affald mellem kl. 7 og 17, uanset hvilken kommune de arbejder i, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn, Mads P. Gede.

Dansk Byggeri Fyn peger på, at genbrugsplad­serne ikke udelukkende skal kunne mod­tage byggeaffaldet, men også sikre en sortering, som gør det muligt at genan­vende mere af affaldet.

– Affaldet kan jo kun genanvendes, hvis det bliver sorteret rigtigt, og derfor skal kommunerne i hele åbningstiden sørge for, at det er det rigtige affald, der lander i de enkelte containere, siger Mads P. Gede, regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn.

På landsplan har 71 kommuner genbrugspladser, som holder åbent i mindst ti timer dagligt i tidsrummet mellem kl. 7 og 17. Yderli­gere 15 kommuner holder åbent i mindst ni timer.

Samtidig har 37 kommuner døgnåbne gen­brugspladser mod 16 for blot to år siden.