TVlillebælt.dk

Slut med P-kaos ved Vejle Sygehus: 408 nye parkeringspladser klar til tiden

19. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Foto: Vejle Kommune
Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Stephanie Lose (V) klippede den røde snor til Patienternes P-Hus i Vejle, der skal fremtidssikre P-forholdene ved Vejle Sygehus i flere år frem.

6. juli 2018 blev den første spade sat i jorden til byggeriet af det nye parkeringshus ved Vejle Sygehus.

406 dage senere er parkeringshuset – der har fået navnet Patienternes P-Hus – indviet. Og formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, der klippede den røde snor, kan glæde sig over, at tidsplanen for byggeriet er overholdt.

Parkeringshuset består af 408 parkeringspladser fordelt på seks etager. Fra mandag 19. august kan alle bruge parkeringshuset, og fra toppen af den tyve meter høje bygning kan man nyde en flot panoramaudsigt over Vejle midtby – og til Vejlefjordbroen.

Foto: Vejle Kommune

Stolt entreprenør: Det flotteste p-hus i Region Syddanmark

Selve bygningen er bygget handicapvenligt med elevator og uden ramper. Den markante facade består af LED-belyste glaslameller, som kan justeres i lysstyrke.

Det er Årstiderne Arkitekter, der har tegnet huset, mens 5E Byg har været totalentreprenør. Og det er en stolt administrerende direktør for 5E Byg, Per Jørgensen, der afleverer parkeringshuset til de nye ejere:

– Det er det flotteste p-hus i Region Syddanmark. Vi har øvet os i Esbjerg, Odense, Aabenraa og Svendborg, men det her er uden sammenligning det flotteste hus, slog han med klar stemme fast i sin indvielsestale.

At bygge klods op af Vejle Sygehus har også skabt visse udfordringer. Blandt andet har det krævet en særlig koordinering med kræftstråleterapien tæt derpå, da arbejdet med at banke 280 betonpæle i jorden har skabt større vibrationer i jorden.

Den samlede pris for etableringen af parkeringshuset er på 53 millioner kroner.

Foto: Vejle Kommune