TVlillebælt.dk

Små trippende fødder spreder glæde på plejecentret

7. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

PR-foto

Barnevogne og rollatorer i skøn forening. Fire dage om ugen fyldes Stenstrup Plejecenter af lyden af lokalområdets dagplejebørn. Her er højt til loftet og plads til løb, sang og grin. Det giver liv og glæde blandt beboerne og gæsterne i dagcenteret.

I Svendborg Kommune mødes dagplejere i mindre grupper med deres børn en gang hver 14. dag. I Stenstrup sker det på Stenstrup Plejecentret. Ideen opstod, da man i Svendborg Kommune manglede lokaler, som dagplejerne kunne samles i. Det fandt man på Stenstrup Plejecenter og leder af dagtilbud i Svendborg Kommune Hanne Ebbesen har ikke fortrudt:

– Der er en rigtig god stemning her på Stenstrup Plejecenter. Plejecenteret er en del af lokalsamfundet og det mærker vi tydeligt. Vi føler, at det tætte samarbejde og de fælles aktiviteter er med til at styrke relationer i nærområdet. Det giver bare så god mening at bringe børn og ældre sammen. Dagplejebørnene er børn op til 3 år og deres rytme og tempo passer meget godt til livet her på plejecenteret.

Annonce


Og sektionsleder på Stenstrup Plejecenter Eva Aagesen er heller ikke i tvivl:

’Det styrker vores samarbejde, at der er dagplejebørn fast i huset. Det giver os mulighed for at afholde arrangementer sammen fx musik, julearrangementer, fastelavn mv.’

Formand for Social og Sundhedsudvalget Hanne Klit fortæller, at Svendborg Kommune har stor fokus på, hvordan man kan samarbejde på tværs af direktørområder i kommunen:

– Det giver god mening, at vi tænker ud af boksen og afprøver nye samarbejdsformer. Som her i Stenstrup, skaber samarbejde ofte nye fællesskaber og bedre muligheder for, at vi kan levere god service og omsorg for borgere i Svendborg Kommune. Det kræver, at vi er lydhøre overfor hinandens forskelligheder og dagligdag. Det er min klare opfattelse, at når vi er åbne overfor hinanden, har vi bedre mulighed for at anvende Svendborg Kommunes ressourcer mest hensigtsmæssigt.

Sektionsleder Eva Aagesen nikker:

– Det er så livsbekræftende, at se de her små poder, der løber rundt og leger på legepladsen. Det bringer minder og følelser frem hos vores beboere og er med til at give dem gode oplevelser. Det giver anledning til gode snakke og vi er glade for det tætte samarbejde med dagplejen.