TVlillebælt.dk

Søren Dahl og Birgitte Kragh sætter spot på bæredygtig energi

16. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

PR-foto

Søren Dahl, legendarisk radiovært gennem 16 år på det populære radio-talkshow Cafe Hack, bliver sammen med formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh, den næste gæst, når Danmark for Målene-karavanen igen rammer Kolding lørdag den 24. august. Denne gang handler det om bæredygtige og grønne energiformer.

Danmark for Målene er på turné i hele landet for at sætte fokus på FN’s 17 Verdensmål. Den 24. august kommer turnéen forbi Kolding og denne gang er temaet ’Energi i by og bolig’. Det kommer især til at handle om gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen. 

Arrangementet foregår kl. 11-15 uden for Kolding Storcenter ved indgang G, også kaldet biografindgangen, og kommer man forbi pladsen, vil der være masser af inspiration til, hvordan man selv kan komme i gang med energibesparelser derhjemme, og der vil være aktiviteter for både børn og voksne.

Annonce


Kl. 14.30 går tidligere Café Hack-vært Søren Dahl på scenen, hvor han i bedste Café hack-stil vil interviewe formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh om bæredygtige energiformer.

– I Kolding har vi gennem mere end 25 år haft fokus på at reducere vores CO2 –udledning. I Kommunen har vi fx en energihandleplan og vi har reduceret vores elforbrug i de kommunale bygninger med 19 procent i gennem de seneste 12 år og det er fortsat en område, vi har et stort fokus på, fortæller Birgitte Kragh, der glæder sig til samtalen med Søren Dahl.

Birgitte Kragh, PR-foto.

Det er femte gang, at Kolding får besøg af Danmark for målene-karavanen. Næste og sidste gang er den 14. september 2019, på Akseltorv i Kolding, hvor Mikael Jarnvig, meteorolog, TV-vært, foredragsholder og klimaekspert, er gæst.

Fakta

Om Søren Dahl

Legendarisk radiovært, der i 16 år har været i æteren hver uge med radio-talkshowet; Cafe Hack/Dahl på Hack. Derudover har Søren haft en aktiv karriere som komiker, foredragsholder, forfatter, musiker m.m. Han var i flere år musiker for den populære trio ”De Nattergale”. Søren er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Om Danmark for målene-arrangementet den 24. august

Foregår på ved Kolding Storcenter foran indgang G fra kl. 11 til kl. 15, handler om energi i by og bolig og tager afsæt i verdensmål nr. 7. Arrangementet byder på spændende, sjove og lærerige aktiviteter om de 17 Verdensmål, fyldt med aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne. Blandt andet kommer det til at handle om, hvordan vi kan mindske vores CO2-aftryk ved at vælge, hvor vores energi kommer fra, hvordan vi transporterer os eller hvordan vi laver forbedringer i hjemmet.