TVlillebælt.dk

Spar op til 1500 kroner om måneden ved at pendle til dit studie i Odense

6. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

PR-foto

Det er årets travleste tid på lejeboligmarkedet, og mange nye studerende skal til at finde et sted at bo i Odense. Er det dig, så husk lige at lede uden for centrum også – der er ofte mange penge at spare.

Det er sommer og højsæson for lejeboligjagt. Hos BoligPortal oplever man lige nu årets største efterspørgsel på lejeboliger – og det gælder også for boligsøgende i Odense. Men som boligsøgende kan det være en god ide også at kigge uden for de mest populære boligområder i centrum. Er du åben for at have en cykel- eller bustur til din nye uddannelse, er der endda mange penge at spare i husleje.  

BoligPortal har lavet en sammenligning af huslejepriserne pr. kvadratmeter i Odense og huslejepriserne i postnumre i pendlerafstand fra centrum. Derefter er det beregnet, hvad en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter vil koste om måneden i Odense, og hvor meget man kan spare, hvis man finder en lejebolig af samme størrelse uden for centrum. 

Annonce


For eksempel skal du give 1500 kroner mindre i husleje for en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter, der ligger i Årslev – små 20 minutters kørsel med bus fra Odense Station – end hvis den lå i Odense C. Men der er også penge at spare i kort afstand fra centrum. 

For eksempel i Odense N, som ligger omkring 5 kilometer på cykel fra Odense C, sparer lejere i gennemsnit 1.600 kroner om måneden, end hvis de var bosat i centrum. Og det er penge, der kan gøre studietiden meget rarere, ifølge Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. 

”Vi vil rigtig gerne gøre de unge mennesker opmærksomme på, at studieboligen kan ligge andre steder end i centrum af byen. Det er ofte nemmere at finde bolig i pendlerafstand fra studiebyerne, og så er huslejen gennemsnitligt også lavere uden for bymidten. At spare bare 1.000 kroner om måneden på husleje kan gøre studietiden langt sjovere,” siger han.