TVlillebælt.dk

Spørg om Svampe i Økolariet

10. september 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Mød svampe-eksperterne fem mandage i efteråret første gang mandag d. 16. sept. kl. 15.30-17.00.

PR-foto

Svampene er begyndt at vokse frem ude i skovene og her i løbet af sensommeren og efteråret er det højsæson for at samle spiselige svampe. Der er mange, der prøver kræfter med det at samle spisesvampe, og som en hjælp til dem, har Økolariet sammen med en række lokale svampe-eksperter taget initiativ til at lave en række eftermiddage, hvor man har mulighed for at komme forbi og snakke med eksperterne – og eventuelt tag sine svampe med, så man kan blive klogere på dem.

Fem mandage i efteråret vil der i tidsrummet kl. 15.30 – 17.00 være ekstraordinært åbent i Økolariet i Vejle, hvor en række svampeeksperter står til rådighed for at kunne hjælpe interesserede, der gerne vil have kontrolleret deres svampe, eller have råd og vejledning til det med at samle svampe.

Spørg om Svampe i Økolariet har åbent første gang mandag d. 16. september. Herefter vil der være et Spørg om Svampe arrangement hver mandag i perioden frem til og med mandag d. 14. oktober i efterårsferien. Arrangementerne foregår i Økolariets forhal, hvor der er gratis entré.

“Det er en lille gruppe af lokale svampeeksperter, der har stillet sig til rådighed i deres fritid, så det er blevet muligt at tilbyde arrangementet.”, fortæller naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet. “Vi er glade for initiativet, da vi ved, at der er mange, der spørger til svampe her i efteråret. Vi bakker op omkring initiativet ved at stille Økolariet til rådighed til afvikling af arrangementet”.

Svampeeksperterne vil efter mandagenes Spørg om Svampe holde en workshop for svampe-nørder, hvor de vil udveksle erfaringer og arbejde med bestemmelse af svampe, som de har fundet. Workshoppen foregår på initiativ af Foreningen til Svampekundskabens Fremme.

Spørg om Svampe i Økolariet er et tilbud til alle, der interesserer sig for at samle spisesvampe – både nybegyndere og garvede svampesamlere.

Vi håber på, at mange vil benytte sig af initiativet, og komme forbi og snakke med svampeeksperterne…