TVlillebælt.dk

Stem på din arkitektur-favorit

12. september 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Hvilket byggeri fortjener titlen som ’Borgernes favorit 2019’? Det kan du igen i år være med til at bestemme.

PR-foto

Der er 10 kandidater i årets finalefelt til prisen som ’Borgernes favorit’ og det er – i sagens natur – borgerne, der bestemmer, hvilket byggeri, der i sidste ende løber af med titlen. Alle kan med andre ord stemme. Det foregår på Kommunens hjemmeside med deadline den 19. september kl. 12.

De 10 kandidater er udpeget af et bedømmelsesudvalg ud fra en bruttoliste af blandt andet indsendte forslag fra borgerne.

– Jeg vil gerne takke for alle de gode bud på kandidater til ’Borgernes favorit 2019’ vi har modtaget i år. Nu har vi udvalgt et stærkt finalefelt på ti byggerier, og så håber jeg, at der også er rigtig mange, der vil stemme på deres arkitekturfavorit, siger formand for bedømmelsesudvalget og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Årets felt består af en god blanding af nybyggeri, renoveringsprojekter, private villaer, almene boliger, erhvervsbyggeri og offentlige bygninger.

De ti kandidater er: Villa på Fjordvej 106A i Kolding, en villa på Fjordvej 114, Kolding, villa på Fjordvej 116 også i Kolding, villa på Kærhaven 20 i Jordrup, erhvervsbyggeri på Skovhavevej 18 i Bjert, menighedshus på Gl. Kongevej 9 i Christiansfeld, IBA’s nye domicil i Kolding, Alfabos bæredygtige byggeri i Fyrværkeriparken i Seest, renoveringen af Kirkegårds Allé 4 i Christiansfeld og renoveringen af Låsbyhøj i Kolding.

Deltag i afstemningen. 

Borgerens Favorit 2019

Hvert år uddeler Kolding Kommune en pris til borgernes arkitektur-favorit. Alle borgere kan stemme på kolding.dk/arkitektur Vinderen bliver afsløret på Arkitekturens Dag den 7. oktober som en del af årets prisbelønninger på Kolding Bibliotek.

Årets bedømmelsesudvalg består af:

Formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh, (Formand)
Formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær
By- og Udviklingsdirektør Merete Dissing
Stadsarkitekt Michael Pagaard
To fagdommere udpeget af Arkitektforeningen:
Arkitekt Aksel Fyhn
Arkitekt Anja Rolvung