TVlillebælt.dk

SVEND19: Gallapremierer, TALKS og børneevents til Hele Danmarks Filmpris

8. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Arkiv-foto

I uge 35 forvandles Svendborg for 15. gang til én stor filmfest når hele Danmarks filmpris løber af stablen med et hav af festligheder og arrangementer. 

Bille August er Årets Hyldest og vil derfor være i fokus ugen ud ved en lang række særlige arrangementer, heriblandt visningen af filmen 55 Steps (2017), som aldrig tidligere har været vist i Danmark. Festlighederne starter tirsdag d. 27. august og slutter søndag d. 1. september. SVEND Prisen afholdes onsdag d. 28. august og er gratis for alle.

Folkelig filmfest i Svendborg

SVEND Prisen er folkets pris, den eneste filmpris hvor det er filmpublikummet, der afgør hvem der skal hyldes for årets bedste film- og TV-præstationer. Men SVEND19 er mere end blot et prisuddelingsshow – det er en hel uges filmfest, som byder på udendørsvisninger, gallapremierer, filmkoncerter samt dags- og aftenbegivenheder for folk i alle aldre. Filmfesten har også dedikeret en hel weekend til events for børn, som bl.a. kan redde havdyr med Motor Millefra Ramasjang i Krøyers Have, mens skoleelever kan deltage i det nyudviklede SVEND Film:Lab, der bl.a. byder på workshops hvor man kan udforske filmlyde, stop-motion film og lave film rekvisitter.

Annonce


For det ældre publikum, vil der også være rigeligt at tage fat i. Man kan blandt andet gå på opdagelse i vinens verden med den populære film Sideways, hvor der vil være vinsmagning i forbindelse med visningen og hele filmugen afsluttes med en såkaldt Sail-In-Movie, hvor der vises Life of Pi
Se det fulde program på www.svendfilmfest.dk

Bille August er Årets Hyldest

Traditionen tro hylder SVEND19 én af Danmarks største og mest markante filmpersonligheder. I år er valget faldet på filminstruktør Bille August, som – udover at modtage Årets Hæderspris ved SVEND Prisen – er i fokus i hele ugen som Årets Hyldest gennem en række særlige arrangementer og filmvisninger. 

Den nysgerrige kan også få mulighed for at stille hovedpersonen spørgsmål under TALK: Bille & Bjerregaard, hvor Bille August og skuespiller og teaterdirektør Jakob Bjerregaard Ingmann indleder en samtale om overgange og det personlige møde med film.

Ugen byder også på danmarkspremieren på Bille Augusts film 55 steps, et hjerteskærende drama, som vises under åben himmel i Krøyers Have. Ligeledes vises den nominerede Lykke-Per, som har en helt særlig tilknytning til Svendborg, da flere af scenerne er optaget i byen.

Peter Frödin gentager succesen

Når SVEND Prisen uddeles bliver gæster og nominerede guidet af en yderst morsom og garvet vært – nemlig Peter Frödin, som også indtog værtsrollen sidste år. Peter Frödin ser frem til endnu engang at skulle hylde de bedste film- og tv-serier fra det forgangne år:

“Jeg glæder mig så meget til, for anden gang, at være vært ved Danmarks mest vidunderlige filmfest – SVEND Prisen. Vi ses i Svendborg til august!”, lyder det fra Peter Frödin.

Man kan stadig når at stemme på sine favoritter på www.svendfilmfest.dk