TVlillebælt.dk

Sygehus skiftes ud med karruseller og hygge

23. august 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Kræftsyge børn indtager Bakken og nyder et frirum fra sygdom

PR-foto

Lørdag den 24. august skifter mange kræftramte børn en hverdag med medicin og sygehus ud med en dag på Dyrehavsbakken.

Foreningen Familier med kræftramte børn arrangerer bustransport fra Aarhus, Vejle og Odense og transporterer de kræftramte børn og deres familier til Bakken nord for København. Her venter der børnene en dag med fokus på alt andet end sygdom. Børnene får turbånd, så der er fri adgang til alle forlystelser. Og mad og drikke er der også sørget for.

Bestyrelsesmedlem i Familier med kræftramte børn Tanja Skærbæk fortæller: “Kræftramte børn har brug for oplevelser, der får dem til at føle sig som alle andre børn. Kemoen påvirker deres immunforsvar, men de udendørs aktiviteter på Bakken kombineret med restauranter reserveret kun til de kræftramte børn og deres familier gør, at alle børnene kan være med”.

Bestyrelsesformand Tommy Brøgger glæder sig over den store tilslutning, og han står sammen med den øvrige bestyrelse klar til at byde velkommen til 720 tilmeldte, når de ankommer til Bakken.

Randi Guan er mor til Maja på 14 år. Maja er efter et tilbagefald igang med sin 2. behandling for leukæmi. De glæder sig til lørdag. “Når et barn får kræft, påvirker det hele familien. Sygdommen fylder næsten alt. Og så er det helt fantastisk, når vi kan tage en dag sammen som familie, hvor fokus er på noget helt andet. Det giver energi til at fortsætte behandlingen igen bagefter”, siger Randi.

Fakta

  • I Danmark får 200 børn om året konstateret kræft 
  • Den hyppigste form leukæmi (ALL) kræver 2,5 år langt behandlingsforløb

Familier med kræftramte børn blev etableret i 1983 og afholder blandt andet sociale og rekreative aktiviteter for børn og unge med kræft og deres familier. Aktiviteter er fx:

  • ture i biograf eller teater, til Bakken eller Legoland, weekendture for teenagere mm.
  • et mentornetværk, der tilbyder støtte til især de større skolebørn, som efter et langt behandlingsforløb kan have svært ved at vende tilbage til hverdagen
  • tilbud om psykologhjælp til familier med et barn i behandling og familier der mister et barn
  • formidling af personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn
  • information om de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under.