TVlillebælt.dk

Travl slutspurt på Den gamle Lillebæltsbro – nu klar til åbning

7. september 2019 Slået fra Af Michael Jacobsen

Entreprenøren har knoklet hele sommeren for at nå færdig med arbejdet planmæssigt, og nu er Den gamle Lillebæltsbro klar til genåbning d. 13. september.

PR-foto

Så nærmer renoveringsarbejdet af Den gamle Lillebæltsbro sig sin afslutning. 13. september er broen igen klar til biltrafiktrafik efter at have været spærret for biler siden slutningen af januar under den verserende renovering.

Entreprenøren Arkil A/S er i gang med slutspurten og de sidste arbejder. Henover sommeren blev det sidste af kantbjælken monteret, og sammenstøbninger af kantbjælke/brodæk blev udført.

Herefter blev der udlagt en fugtmembran på betonen. Så i en periode indtil belægningen kom på, var broen iklædt i rødt.

Selve belægningsarbejdet med den nye asfalt blev påbegyndt i uge 32, og det sidste slidlag blev udlagt i uge 35.

”Vores entreprenør Arkil A/S har virkelig knoklet løs henover sommeren, så vi meget snart er klar til at genåbne Den Gamle Lillebæltsbro til glæde for trafikanterne,” siger Vejdirektoratets projektleder Janie Winther Ipsen.

Småting mangler efter genåbningen

Tilbage inden ibrugtagning af broen står nu at få lavet de sidste fuger i kørebanen, få afforskallet, og få udført de sidste betonreparationer på undersiden af stålbroen.

Derudover mangler broen at få monteret det resterende autoværn ind mod banen, demonteret skærmen ud mod cykelstien, udført afstribningen og fjernet byggepladsen.

Når vejen så er i åbnet for trafik, vil der stadig frem til december foregå betonreparationer på undersiden af buefaget over mod Fyn.

Desværre vil trafikken blive generet, når den midlertidige skærm ind mod banen skal fjernes. Det drejer sig om nattetimerne i uge 39, hvor der vil være prioriteret kørsel, og igen i to weekender i november, hvor broen helt spærres for trafik.