1. maj 2021 Slået fra Af TV Lillebaelt

Ensomhedens Dag blev markeret i Kolding

Ensomhedens Dag blev markeret i Kolding

Alle unge kan blive ramt af langvarig ensomhed. Faktisk føler 12% af de unge i Danmark, mellem 16 og 29 år, sig ofte eller altid ensomme.
Denne følelse kan risikere at få alvorlige konsekvenser for den unge, da langvarig ensomhed kan føre til selvskade, angst, depression og selvmordstanker.
I dag sættes der fokus på emnet med Ensomhedens Dag og på Akseltorv i Kolding skal vi møde folkene hos Ventilen.

Kenneth Sørensen fra Ventilen i Kolding fortæller: 

I dag er vi nede for at skabe lidt opmærksomhed med vores frivilligorganisation, der hedder Ventilen. Vi er en del af paraplyorganisationen, Ventilen, som ligger 28 steder i Danmark. Det vi primært laver er, at afhjælpe ensomheden blandt unge mellem 15 og 25 år. Det prøver vi at gøre gennem nogle aktiviteter.

AnnonceEnsomhedens Dag blev markeret i Kolding. TV-reportager og nyheder

I dag har vi prøvet at skabe noget opmærksomhed med musik og tre forskellige spil. Derudover et samarbejde Folkehuset og Paraplyen, som er to andre organisationer. Og så har vi fået lov at være en del af Green Street hernede.

Ensomhedens Dag blev markeret i Kolding

Den Nationale Ensomhedsdag

Matilde Gro Larsen fra Ventilen fortæller:

I dag er det den 1. maj og det er den Nationale Ensomhedsdag i Ventilen. Det er derfor vi er hernede i dag for at skabe noget opmærksom og nogle sjove aktiviteter. Det er også det vi laver med de unge, når vi mødes i Ventilen. Det er hverdagsting, bl.a. at spille spil, lave mad og gå ture.