Read Time:1 Minute, 25 Second

Kolding: Kolding fejrede 750 år

Lørdag var det den helt store dag for Kolding og det blev markeret med fest, musik, taler og besøg af Dronningen, samt hendes to søstre. Derudover var Statsminister Lars Løkke Rasmussen også til stede ved dagens arrangement, som blev afholdt i Staldgården og på Koldinghus.

H.M. Dronningens tale på Staldgården:

Kolding og Koldinghus fejrer 750 år jubilæum. Det er ingen nyhed her på stedet, men det giver anledning til at se på byen, slottets historie og på byen, som den er i dag. Helt hvornår der udviklede sig et samfund af betydning her på stedet er usikkert. Men borgen grundlægges i 1268 under Erik Glipping og den blev i tidens løb et vigtig sted for de danske konger. Her i ly af borgen udviklede byen sig og Kolding blev i sig selv et handelscentrum, sådan som byen er det den dag i dag.

Kolding har en profil, der ikke alene skyldes borgen højt på højen banken. Den er også et kendetegn på innovative virksomheder på uddannelsessteder, som gør at unge mennesker søger hertil. Design er blevet et af særkenderne ved Designskolen som den store magnet og SDU, som endnu et betydningsfuldt sted, hvor forskning og udvikling. Det sætter sit præg på by og opland og hvor mange mennesker kan besøge byen og dens museer. Trapholt hvor moderne kunst og design vises med vekslende udstillinger og selve Koldinghus, der huser den fornemme samling af dansk sølv og som nu i jubilæumsåret folder sig ud med udstillingen “Magtens Smykker”. Det er en glæde for mig igen, at besøge byen og lykønske Kolding og koldingenserne, ja hele området med det storslået jubilæum.

Kolding fejrede 750 år

CoolRadio.dk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Film-dronning blev hyldet Next post Film-dronning blev hyldet