1. juli 2021 Slået fra Af TV Lillebaelt

Nyt Seest-kryds blev indviet

I dag blev Kolding Kommunens største vejprojekt, udvidelsen af Seest Bakke-krydset, endelig indviet. Det blev markeret i en time sidst på eftermiddagen, hvor Jakob Ville, formand for kommunens teknik- og klimaudvalg, plantede en seljerøn på hjørnet af Seest Bakke og Tøndervej.

Jakob Ville, formand for kommunens teknik- og klimaudvalg i Kolding Kommune fortæller:

Krydset er vi nu langt om længe færdige med. Det har været undervejs i rigtig lang tid og bl.a. et ønske helt tilbage i 1985, at der blev gjort noget ved det kryds. Og nu har vi fået afsat pengene til og nu har vi fået gjort noget ved det, og det er vi rigtige glade for.
For fire år siden begyndte vi rigtig at tage ved projektet og der fik vi afsat pengene, så de sidste år har det været rigtig effektivt.

Nyt Seest-kryds blev indviet

Hvad var det du lavede med en spade før du holdt tale ?
Jeg var ovre at plante en seljerøn, som er et meget robust træ og det er fordi vi synes, at når det nu var et vejkryds, så i stedet for at klippe en snor, var det mere symbolsk godt, at plante et træ. Der skal plantes meget mere herovre og mere grønt til.

AnnonceNyt Seest-kryds blev indviet

Det har haft en betydning for trafikken, mens processen har stået på og der skulle graves osv. Det har været længe undervejs og vi har mødt nogle udfordringer, men nu hvor det er færdigt, så skulle det gerne få trafikken til at glide meget mere ved at få flere biler gennem krydset. Der kører faktisk 27.000 biler gennem krydset hver evige eneste dag, så det kan mærkes og det skulle gerne køre bedre nu.