Read Time:1 Minute, 8 Second

Kolding: Seks vævere udstiller deres håndværk

Fredag var der fernisering på en udstilling, som handler om det gode gamle håndværk, hvor man væver. Seks kunstnere fra fem lande, fordelt på fire kontinenter har hver især skabt deres håndværk. De kommer fra Taiwan, Californien, Australien, Skotland og så er der Grethe Sørensen og Lise Frølund, der begge er fra Vamdrup.

Uddrag fra reportagen “Seks vævere udstiller deres håndværk”

Lise Frølund fra Vamdrup var med til at udstille og hun fortæller:

Vi er mange, der sidste år brugte et bestemt værktøj, der hedder en digital Jacquard håndvæv. Det er der ikke så mange rundt omkring, som har gjort og derfor er mine kollegaer, der bor alle mulige steder. Så denne udstilling hedder “Seks vævere fra fem lande og fire kontinenter” og to af de danske vævere bor i Vamdrup.

Kunsten er ikke helt planlagt

Denne ting her er en siksak og man ser det jo bedre end man snakker. Det har været sjovt at prøve at få de her nydelige figurer frem på en uvidende måde. For mens jeg laver det ved jeg det ikke, for det ligger under hinanden, når jeg sidder og væver. Jeg kan først se det, når det kommer ud og så får man et chok, når man ser, at det var det, som det blev til.

TV Lillebælt logo
TV Lillebælt Reportager
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Gæsterne blev klædt på til bryllup Previous post Gæsterne blev klædt på til bryllup
Sjov weekend for en god sag Next post Sjov weekend for en god sag